رئیس دولت اصلاحات در بیانیه ای خطاب به کاندیدا موردنظر انتخابات ریاست جمهوری نوشت: ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻮردﻧﻈر ﺑﺎﯾﺪ زمینه‌ی ﺧﺮدورزی و ﺗﻮﻗﻒ ﺑﯽ‌ﺧﺮدی را در ﻫﻤﻪ اﻣﻮر و ﺳﻄﻮح بخصوص ﺑﺎ ﺗﮑﯿﻪ ﺑﺮ ﺗﻮان ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎﻧﻪ، عالمانه و ﺣﺮﻓﻪ ای ﮐﺸﻮر و اﻟﺘﺰام ﺑﻪ ﺧﺮد ﺟﻤﻌﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورد.

 کانال تلگرامی حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی بیانیه وی درباره انتخابات و مردم سالاری را منتشر کرده است که در زیر می خوانید؛

 

بسم الله الرحمن الرحیم

بارها گفته‌ام و باز هم می گویم که استقرار سامان “مردم سالاری” که خواست دیرینه‌ی ملت ایران و گشاینده راه به سوی آینده‌ی بهتر است با انتخابات و از راه آن میسر است؛ در صورتیکه انتخابات سالم و رقابتی باشد و انتخاب کننده مردم باشند نه حاکمان. و ما تا رسیدن به انتخاباتی معیار فاصله داریم.

ولی با توجه به اوضاع و احوال درونی و بیرونی و پیرامونی چه بسا شرکت در انتخابات موجه باشد ولو اینکه شرایط انتخابات کاملا مطلوب وجود نداشته باشد.

اﯾﻦ ﺑﻨﺪه‌ی ﮐﻮﭼﮏ ﺧﺪاوﻧﺪ که ﺑﺮ اﯾﻦ ﺑﺎور ﺑﻮده و ﻫﺴﺘﻢ ﮐﻪ ﻫﻤﻮاره ﺑﺎﯾﺪ در ﮐﻨﺎر ﻣـﺮدم و ﺑـﺎ ﻣـﺮدم ﺑود و ﺧﯿﺮ و ﺻﻼح آﻧﺎن را خواست، ضمن تایید راﻫﺒﺮد اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ ﺟﺒﻬﻪ اﺻﻼﺣﺎت، اگر پیشنهاد جبهه محقق شود در انتخابات شرکت می کنم.

درباره‌ی نامزد مورد نظر ﺿﻤﻦ ﺗﺄﮐﯿﺪ ﺑﺮ ﻟﺰوم ﺑﺮﺧﻮرداری وی از ﺷﺮاﯾﻂ ﻋﺎم، ﺑﻪ وﯾﮋه راﺳﺘﮕﻮﯾﯽ، ﭘﺎﮐﺪاﻣﻨﯽ، ﭘﺎﮐﺪﺳﺘﯽ و ﻋﺰم و ﺗﻮان ﺧﺪﻣﺖ صادقانه ﺑﻪ ملت، ﺑﯿﺎن ﭼﻨﺪ ﻧﮑﺘﻪ را مفید ﻣﯽ داﻧﻢ:

۱- نامزد مورد نظر باید در باور و عمل ملتزم به اصلاحات و تحول و تلاشگر در جهت اصلاح در همه عرصه‌های ساختاری و رویکردی باشد.

در اﯾﻦ ﻟﺤﻈﻪ از زﻣﺎن ﮔﺮﭼﻪ ﺗﺤﻮل اﺳﺎﺳﯽ دور از دﺳﺘﺮس و ﺣﺮﮐﺖ ﺑﻪ ﺳﻮی آن ﺑﺎ دﺷﻮاری‌ﻫﺎی فراوان روﺑﺮو اﺳﺖ، وﻟﯽ ﻧﻔﺲ ﺑﺎور ﺑﻪ تحول و اﺻﻼح ﺳﺒﺐ ﺧﻮاﻫﺪ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺗﻌﺎﻣﻞ ﻣﺜﺒﺖ و سازنده ﺑﺎ ارﮐﺎن ﺣﺎﮐﻤﯿﺖ ﺑﻪ ﻧﻔﻊ ﻣﺮدم و بکارگیری همه امکانات و ظرفیت هائی که در اختیار دارد، که چندان هم زیاد نیست، در جهت تحول مثبت در همه عرصه های اقتصادی، سیاسی، علمی و فرهنگی گام بردارد و اﻣﯿﺪ ﺑﻪ ﺑﻬﺒﻮدی ﺗﺪرﯾﺠﯽ اوﺿﺎع را ﺑﯿﺸﺘﺮ و نگرانی‌ها از ﺑﺪﺗﺮ ﺷﺪن ﺷﺮاﯾﻂ را کمتر کند.

۲- ﻓﻬﻢ درﺳﺖ ﺗﺤﻮﻻت اﺟﺘﻤﺎﻋﯽ، ﺑﻪ وﯾﮋه ﻣﻄﺎﻟﺒﺎت زﻧﺎن و ﺟﻮاﻧﺎن و بخش متوسط و پایین جامعه بخصوص بخش های کمتر برخوردار از یکسو و جلوگیری از افول سرمایه های اقتصادی، اجتماعی و انسانی که متاسفانه روز بروز تضعیف شده است و تلاش پیگیر برای بهبود زندگی و معیشت مردم با رویکرد اقتصادی مطلوب در جهت توسعه همه جانبه و پایدار همراه با عدالت از سوی دیگر، دارای اولویتی اجتناب ناپذیر است.

۳- درد ﺑﺰرگ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﻣﺎ ﺿﻌﻒ ﺧﺮدورزی در ﺣﮑﻤﺮاﻧﯽ و ﺳﻮء ﺗﺪﺑﯿﺮ در مواجهه با ﭼﺎﻟﺶﻫﺎ و ﺑﺤﺮان ﻫﺎی ﻣﻮﺟﻮد و ﭘﯿﺶ رو اﺳﺖ.

ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻮردﻧﻈر ﺑﺎﯾﺪ زمینه‌ی ﺧﺮدورزی و ﺗﻮﻗﻒ ﺑﯽ‌ﺧﺮدی را در ﻫﻤﻪ اﻣﻮر و ﺳﻄﻮح بخصوص ﺑﺎ ﺗﮑﯿﻪ ﺑﺮ ﺗﻮان ﮐﺎرﺷﻨﺎﺳﺎﻧﻪ، عالمانه و ﺣﺮﻓﻪ ای ﮐﺸﻮر و اﻟﺘﺰام ﺑﻪ ﺧﺮد ﺟﻤﻌﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورد.

و از ﺟﻤﻠﻪ اهتمام ﺑﻪ روﯾﮑﺮد ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ و ﺳﯿﺎﺳﯽ و ﻋﻠﻤﯽ در همه عرصه های حکمرانی و نیز اﻗﺪام ﺑﺮای رﻓﻊ ﺗﺤﺮﯾﻢ ﻫﺎی ﻇﺎﻟﻤﺎﻧﻪ و برخورداری کشور از امکانات بین المللی در جهت توسعه همه جانبه کشور از ﻃﺮﯾﻖ اﻧﺘﺨﺎب ﺳﯿﺎﺳﺖ ﺧﺎرﺟﯽ ﻋﻘﻼﻧﯽ، ﻓﻌﺎل و ﻣﺘﻮازن و ارﺗﻘﺎء ﺟﺎﯾﮕﺎه اﯾﺮان و ﻣﻨﺰﻟﺖ اﯾﺮاﻧﯿﺎن در ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺑﯿﻦ‌اﻟﻤﻠﻠﯽ و اﺳﺘﻔﺎده بهینه از ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ راهبردی و ﺗﻮان ﺗﺎرﯾﺨﯽ، ﻓﺮﻫﻨﮕﯽ اﯾﺮان و اﯾﺮانی در ﺟﻬﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﻣﻠﯽ مقتضای خردورزی است.

اﻣﯿﺪوارم ﻫﻤﮕﺎن و ﺑﺨﺼﻮص ﻣﺴﺌﻮﻻن و دﺳﺖ اﻧﺪرﮐﺎران اﻣﺮ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎت ﺑﺎ درک ﻣﻮﻗﻌﯿﺖ ﺣﺴﺎس ﮐﻨﻮﻧﯽ ﮐﺸﻮر و ﻧﯿﺰ ﮔﺴﺘﺮه و ژرفای ﻧﺎرﺿﺎﯾﺘﯽ ﻣﺮدم، زﻣﯿﻨﻪ اﻧﺘﺨﺎﺑﺎﺗﯽ را ﻓﺮاﻫﻢ آورﻧﺪ ﮐﻪ ﻫﻤﻪ ﺟﺮﯾﺎن ﻫﺎ و ﺑﺨﺶ ﻫﺎی مختلف ﺑﺘﻮاﻧﻨﺪ ﻧﺎﻣﺰد ﻣﻄﻠﻮب ﺧﻮد را در ﺻﺤﻨﻪ ﺑﺒﯿﻨﻨﺪ. انشاءالله.

ﺳﯿﺪ ﻣﺤﻤﺪ ﺧﺎﺗﻤﯽ
شانزدهم خرداد ماه ١۴٠٣

 

احمدی نژاد: با چهارتا اقدام مشکلات اقتصادی حل می‌شود اما نمی گویم

به من فرمان دادید بیایم

محمود احمدی نژاد، رئیس دولت های نهم و دهم گفت:وقتی می گوییم نفت ملی است یعنی مال مردم است، باید مستقیما به جیب مردم برود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، حاشیه های محمود احمدی نژاد در میدان ۷۲ نارمک بعد از کاندیداتوری اش در انتخابات ریاست جمهوری نیز ادامه دارد. او روز گذشته بازهم بیرون از منزلش در جمع مردمی که حضور یافته بودند اظهاراتی را درباره حضورش در انتخابات مطرح کرد.

بخش هایی از حرف های احمدی نژاد به نقل از کانال دولت بهار :

*روزهای قبل از ثبت نام اکثر شما تشریف آوردید و خادم خودتان را مورد لطف و محبت قرار دادید و البته روزهای آخر دیگر کارتان به دستور دادن و فرمان دادن رسید، در نتیجه من واقعا حس کردم یک خواست عمومی است و باور کردم و به عنوان یک وظیفه ملی و تکلیفی که مردم بر دوش من گذاشتند، رفتم ثبت نام کردم.

شرایط کشور، شرایط خطیری است. بویژه وضعیت اقتصادی از خطیر بودن عبور کرده یعنی شرایط یک شرایط بسیار شکننده است، اکثریت قاطع مردم تحت فشارهای سنگین زندگی هستند. خیلی ها درهم شکستند، خیلی ها در آستانه درهم شکستن هستند، شرایط اقتصادی بگونه ای شده که اکثریت مردم نسبت به آینده دچار تردید و سستی شده اند و امکان برنامه ریزی برایشان سلب شده، نمی دانند چکار باید بکنند؟ یا چگونه باید آینده را پیش بینی کنند؟ در چه مسیری حرکت کنند؟ چه تصمیمی بگیرند؟ چه تصمیمی نگیرند؟ آینده خودشان چه می شود؟ آینده فرزندانشان چه می شود؟ وضعیت تحصیل و بهداشت و اشتغال و مسکنشان چه خواهد شد؟ همه در مورد این مسائل نگرانند و در تردید هستند.

*شرایط اقتصادی به جایی رسیده است که چند تا جراحی بزرگ نیاز دارد تا مردم را از این وضعیت نجات داد، خارج کرد، شرایط را درست کرد. برای جوانان، برای مسن ترها، برای خانواده ها، آنهایی که می خواهند خانواده تشکیل بدهند.

*ما بهترین نیروی انسانی را در دنیا داریم. علیرغم تبلیغات شیطانی که می خواهد بگوید مردم ایران اهل کار و فعالیت نیستند و تنبل هستند، اصلا اینگونه نیست. همین الان ملت صبح تا شب دارند می دوند. دو سه شیف دارند کار می کنند اما زندگی شان اداره نمی شود. درحالیکه بطور طبیعی، آن چیزی که خدا قرار داده، این است که کسیکه یک شیف معمولی کار می کند باید زندگی اش کاملا تامین شود. ما بهترین نیروی انسانی را داریم. دانشگاه های خوب، متخصصین خوب، کارشناسان درجه یک، منتهی پراکنده هستند. هر کسی یک طرفی هست. اینها هیچکدام مجتمع و هم جهت در راستای برنامه های اساسی معین نمی شوند.

*اجازه بدهید خاطره ای خدمت شما عرض کنم. یادتان هست وقتی هدفمندی یارانه ها می خواست اجرا شود، چه همدلی در کشور درست شد؟ همه به کمک آمدند. یک کار بزرگ انجام شد، گرچه اجازه ندادند کامل اجرا شود. جلویش را گرفتند و شما می دانید چه کسانی، من نمی خواهم کام شما را تلخ کنم والّا باید یکباره اجرا می شد. اگر بطور کامل به اجرا درمی آمد الان هر نفر ایرانی حداقل ۴-۳ میلیون تومان در ماه دریافت می کرد. حالا ما نمی خواهیم گذشته ها را یادآوری کنیم، می خواهم آن فضا را بازگو کنم.

*الان ۷۱ سال است که نفت ملی شده است. ملی شده یعنی چه؟ یعنی مال مردم شده است اما از همان اول اشتباه بزرگی که اتفاق افتاد این بود که این ثروت را دولت در اختیار خودش گرفت و گفت من بجای ملت این را خرج می کنم. تقریبا تمام مشکلاتی که امروز متخصصین برای اقتصاد ایران فهرست می کنند، یکی از اصلی ترین ریشه هایش، این است که دولت آمد نفت را در اختیار خودش گرفت. بسیاری از فسادها ناشی از چیست؟ ناشی از دست اندازی به پول نفت است. وقتی می گوییم نفت ملی است یعنی مال مردم است، باید مستقیما به جیب مردم برود.

*ایران از نظر نیروی انسانی و منابع طبیعی در بالاترین سطح قرار دارد. یک مشکل کوچک داریم ولی حل کردن آن خیلی مشکل است چون گیر آدم هاست! یک ذره مدیریت می خواهد. اگر اینها را در یک طرح حساب شده و مطالعه شده که همه جوانب آن سنجیده شده باشد، کنار هم بگذاریم، خواهید دید ان شاءالله به لطف خدا با چهار تا اقدام که من آنها را نمی گویم… حالا چرا نمی گویم؟ چون اینها را می گوییم، بعد متوجه نمی شوند، می آیند کپی می زنند، یک کاریکاتوری اجرا می کنند و کار را از ریشه خراب می کنند. روزی که اعلام شود؛ خواهید دید که قریب به اتفاق مردم می گویند عجب چیز خوبی است چون از دل ملت دارد بیرون می آید. یعنی از درون متن مردم، متن افکار ملت ایران، اندیشه ناب ایرانی به معنای اینکه به فکر این ملت هست، به فکر صلاح این ملت هست، بیرون می آید. در نتیجه خواهید دید که به سرعت شرایط عوض می شود.

 

جنتی:کسی جرات توصیه ندارد

بررسی صلاحیتها در شورای نگهبان

دبیر شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به شورا فشار نمی‌آورند که چه کسی را تأیید و عدم تایید کنید؟ گفت: اصلاً چنین چیزهایی نیست و جرات نمی‌کنند و می‌دانند که این حرف‌ها در گوش ما نمی‌رود. از ابتدا تاکنون یک خط مستقیم را انتخاب کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، در سومین روز بررسی صلاحیت‌های داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری، گزارشی از حضور اعضای این شورا در جلسات توسط صداوسیما منتشر شد. در این گزارش برخی اعضای حقوقدان و فقهای شورا به سخنانی پرداختند که در ادامه می‌آید.

 ۸۰ نفری که برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کردند

 جنتی دبیر شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به شورا فشار نمی‌آورند که چه کسی را تأیید و عدم تایید کنید؟ عنوان کرد: اصلاً چنین چیزهایی نیست و جرات نمی‌کنند و می‌دانند که این حرف‌ها در گوش ما نمی‌رود. از ابتدا تاکنون یک خط مستقیم را انتخاب کرده‌ایم و ادامه می‌دهیم.

 اعرافی عضو فقهای شورا بیان کرد: مباحث ما مثل همه مباحث جدی است و البته دوستانه.

هم‌چنین  خاتمی عضو فقها نیز در این‌باره گفت: آن‌چه نظر عزیزان است، به‌صورت کتبی می‌نویسند و نظرات عزیزان به‌صورت کاملاً محرمانه جمع‌آوری می‌شود.

مولابیگی عضو حقوقدان نیز در پاسخ به سوالی پیرامون میزان بی‌تعارف بودن نظرات شورای نگهبان اظهار داشت: شورا همیشه بر مبنای قانون عمل می‌کند و مبنای اصلی بررسی صلاحیت‌ها قانون اساسی و سیاست‌های کلی مربوط به انتخابات است.

پروین دیگر عضو حقوقدان نیز گفت: آن‌چه برای شورا مهم است، منافع و عزت ملی و حکمت است و حرمتی که باید برای قانون اساسی و آن‌چه وظایف و اختیارش است در آن چارچوب عمل می‌کند.

آیت‌الله حسینی‌خراسانی دیگر عضو فقهای شورا درخصوص بررسی‌های صلاحیت‌ها خاطرنشان کرد: جریان‌ها و جناح‌بندی‌ها در این قصه هیچ دخالتی ندارند و معیار نیز شرع و قانون اساسی است.

آیت‌الله شب زنده‌دار عضو فقهای شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه که آیا طیف و جناح‌ها در بررسی‌ها فرق دارند؟ تصریح کرد: قانون ملاک ماست.

صادقی‌مقدم عضو حقوقدان شورا نیز در پاسخ به این سوال که آیا نتیجه‌ی بررسی‌ها مشخص است؟ گفت: هیچ‌کس نمی‌داند که نتیجه چیست؛ چون هنوز بحث‌ها به‌اندازه‌ی کافی صورت نگرفته. هر پرونده مستقلاً بحث و رسیدگی می‌شود.

ره‌پیک عضو حقوقدان و قائم مقام دبیر شورا نیز گفت: هر تعدادی که شرایط را احراز کردند و احراز صلاحیت شدند، اعلام می‌شود.

 مدرسی‌یزدی عضو فقها هم تصریح کرد: امیدواریم مردم هم راضی باشند و با انتخابات پرشور و پرشکوه، قدرت و صلابت ملت نشان داده شود.

کدخدایی عضو حقوقدان شورا در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی می‌شود نتایج در پنچ روزِ اولیه‌ی مهلت قانونی شورای نگبهان مشخص شود؟ بیان کرد: هیچ‌وقت در طول این بیست و چندسالی که بنده در شورا بودم، این مساله قابل پیش‌بینی نبوده و البته تلاش اعضا این بوده که در اولین فرصت اعلام کنند ولی منوط به بررسی‌ها و تحقیقات است.

به گزارش تسنیم، از ۱۰ الی ۱۴ خردادماه ثبت‌نام از داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری دوره چهاردهم که به‌علت شهادت آیت‌الله رئیسی به‌وصرت زودهنگام و در تاریخ ۸ تیرماه برگزار خواهد شد، ۸۰ نفر نام‌نویسی کردند.

بازدیدها: ۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *